Agera framför kameran! Workshop i filmskådespelar- och auditionteknik

Casper Andreas

 

Kurs för dig som redan har lite skådespelarträning eller teatererfarenhet som vill utvecklas och lära dig arbeta framför kameran under två helger. Du får även träna dig inför audition och provspelningssituationer. Kursen leds av Casper Andreas som är en mycket erfaren skådespelare, manusförfattare, producent och prisbelönt filmregissör.

Deltagaren ska komma förberedda med en kort monolog till kursen. Samt får tilldelade scener som de ska förbereda som inför en provspelning. Man kan välja att göra en scen på engelska för internationella TV serier eller filmer för de elever som är intresserade av att lära sig mer hur det går till, eller att göra en provspelning på svenska för dem som är mer bekväma med det.
Undervisningen sker i workshopsform.

– Vi arbetar med övningar för att bli mer bekväma framför kameran och prestera vid filmtagning. Vi lär oss hur provspelning går till och vad förväntas vid dem. Hur skiljer det sig internationellt kontra svenska marknaden?

– Vi spelar in auditionsscener som det skulle gå till på en provspelning. Vi arbetar med feedback och upprepar scenerna ett par gånger. Vi lär oss om olika kamera setups som medium och närbild osv. Vi tittar på hur film och TV scener spelas in med många tagningar från olika vinklar och hur man justerar sitt agerande därefter samt beroende på hur nära kameran befinner sig mm.

Casper Andreas flyttade från Sverige till New York 1993 för att studera till skådespelare på the Lee Strasberg Theatre & Film Institute.
Casper är en erfaren skådespelare, manusförfattare, filmregissör och producent som har regisserat åtta prisbelönta långfilmer (fem vilka han också skrivit manus till) i USA. I Sverige har han skrivit och regisserat kortfilmen Ett Sista Farväl med Tomas von Brömssen och Ivar Wiklander, en film som vunnit ett tjugotal priser på filmfestivaler runt om i världen. Tidigare i år tilldelades Casper ett pris för Artistic Achievement i regi på Qflix Film Festival in Philadelphia där han presenterade sin senaste långfilm komedi-dramat Flatbush Luck.

Som skådespelare har Casper uppträtt på scen in New York som Hamlet och i Paris som Romeo. Filmroller inkluderar oscarsvinnaren Little Children, och TV-roller inkluderar serierna Hawaii Five-0Lethal Weapon, och The Blacklist.

Casper har undervisat i skådespeleri för film och TV i både New York och Los Angeles.

Vuxenkurser

Grundkurser, fortsättningskurser, improvisation och meisnerteknik.

Grundkurserna passar både nybörjare samt dig som gått tidigare kurser eller arbetat lite med teater. För att gå vissa fortsättningskurser krävs att du har gått relevant grundkurs eller motsvarande.

Ålder Start Dag och tid Pris Ledare    
Skådespelarteknik för kameran, Från 18 år
Start 14/3. Ons 18.00-21.00 10 ggr.
Ledare Casper.
Från 18 år 14/3 Ons 18.00-21.00 10 ggr 5250:- Casper Info/Boka God platstillgång »
Agera framför kameran! Workshop i filmskådespelar- och auditionteknik, Från 18 år
Start 5/4. Helgkurs;fredag-söndag. 3+6+6 timmar 3 ggr.
Ledare Casper.
Från 18 år 5/4 Helgkurs;fredag-söndag. 3+6+6 timmar 3 ggr 2700:- Casper Info/Boka God platstillgång »