Dansfilm med Jennifer Drotz Ruhn

Är du intresserad av att lära dig mer om dansfilm?

Lär dig filma, klippa och skapa dina egna filmer ur ett koreografiskt perspektiv.

Efter att ha jobbat med dansfilm i många år och lett workshops runt om i Sverige kommer Jennifer Drotz Ruhn att leda en fyradagarskurs som täcker dansfilmens hela skapandeprocess: från idé till filmning, redigering och distribuering! Kursen, som kommer hållas på Calle Flygare Teaterskola och i Dansens hus lokaler, riktar sig till dig som studerar eller jobbar med dans.

Film har kommit att bli ett viktigt verktyg för frilansande danskonstnärer att marknadsföra sitt arbete och har även blivit ett effektivt sätt att möta en publik som inte självmant letar sig in i salongerna.

Deltagarna får under kursen själva utveckla en idé och koreografera, repetera, filma samt redigera sina egna filmer. Målet är att deltagarna ska få en större trygghet bakom kameran med nya perspektiv och inspiration i det egna skapandet, samt verktygen att kunna applicera det på egna produktioner av trailers, promo-material och dansfilmer.

I kursavgiften ingår en månads inloggning på siten Moderskeppet där du får tillgång till redigeringsprogram så som Final Cut Pro och Adobe Premiere Pro. Under kursen har du möjlighet att, i mån av tillgång, låna kamera och dator på skolan. Vår rekommendation är dock att, om ni har egen kamera och laptop, ta med dessa för att bättre lära er använda eran egen utrustning! – Vid anmälan meddela i en kommentar om egenutrustning kommer användas, eller om ni är i behov av låneutrustning.

Datum: 30 juli – 2 aug (mån-tors v 31)

Inga aktiviteter eller artiklar hittade