Calle Flygare har öppet vardagar 8:30–17:30 | Email: info@calleflygare.se | Telefon: 08-628 22 34

Calle Flygare Blogg

Ta dig närmare din skådespelardröm

Här i bloggen kan du lära dig mer om vad som händer på Calle Flygare Teaterskola. Häng med bakom scen!

Höstlov på Calle Flygare Teaterskola

Under alla lov har vi veckokurser på skolan för barn och ungdomar som vill testa på att jobba produktionsinriktat, och höstlovsveckan 2022 var inget undantag. I år satte eleverna upp Dracula, en föreställning som blev lika delar blodig som rolig.

Årets ensemble bestod av 14 deltagare i åldrarna 9–13 år, vissa helt nya på skolan och andra mer inbitna Flygare. På måndagen fick de ett manus i handen och på fredagen framfördes den inför publik. Linus går i vanliga fall en terminskurs och testade under höstlovet för första gången på en lovkurs.

”Det har varit riktigt kul. I början var jag skeptisk eftersom jag inte kände någon, sen så testade jag och det var väldigt roligt och jag trivs väldigt bra”.

En annan av kursdeltagarna, Lea, har gått på flera lovkurser tidigare utöver sin vanliga teaterkurs. Även Lea tycker att veckan har varit rolig, om än för kort. Hon berättar att hon fått öva mycket på att tala tydligt under veckan. ”jag har tränat mycket på att tala högt. Det är bra för att hela publiken ska ju höra när man har uppspel, och nu har jag tränat lite mer på det så jag känner mig säkrare”

Har du tips till de som tycker att det är svårt att tala högt?

”Jag tror att man är rädd för att göra bort sig och därför pratar man lågt för att det inte ska höras, men då tycker jag att man ska tänka att publiken är en hög potatis. Och tänk att det inte är en stor grej, det är inte hela världen om du säger fel! Föräldrarna har dessutom inte läst ditt manus så de vet inte vad du ska säga”.

Vi tackar årets höstlovsgäng för en fantastisk vecka, och hoppas på att få se dem snart igen – kanske redan på jullovet?

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Följ med bakom scen på Calle Flygare

Elinor i Netflix-produktion

Elinor Silfversparre studerade på Calle flygare teaterskola VT20-HT21 och har sedan våren 2022 jobbat som skådespelare. Elinors senaste stora jobb var som Moa i Netflix-filmen "One more time".

Med passion för skådespeleri

Det har sedan barnsben varit en dröm att bli skådespelare och så här i efterhand ser jag tydligt att det var en dröm jag inte riktigt vågat realisera eller ens erkänna för mig själv att jag alltid haft.

Maktstrukturer inom teater

Varje termin håller vi  en temadag under vilken studerande får fördjupa sig inom ett ämne relevant för deras framtida karriär. Vårens temadag behandlade intima scener och maktstrukturer inom teater och film.

Calle Flygare på Instagram

Följ Calle Flygare på sociala medier för att bli inspirerad och se vad som händer på skolan. Vi finns på Instagram som: @calleflygareteaterskola