Skådespelarteknik för Kameran

  • Årskurs: 18+
  • Nivå: Blandad
  • Antal deltagare: 10-12
  • Antal tillfällen: 10
  • Lärare: Casper

BOKNING FÖR KURSER ÖPPNAR TORSDAG VECKA 51
KURSEN ÄR INTE FULLBOKAD

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.


Artikelnr Inte tillgänglig Kategori

Skådespelarteknik för kameran, inriktning: film / teater

I denna kurs i Skådespelarteknik arbetar du med fokus på närvaro; hur behåller du närvaron emotionellt samtidigt som du är medveten om kameran? Du får tekniker som medvetandegör dig om rollfigurens känslor och skådespelarens (ditt) förhållningssätt till dessa.

Kursens innehåll

Målet med kursen är att göra dig mer bekväm framför kameran och ge dig bättre kunskap om vad som fungerar bäst när du agerar som filmskådespelare. Du kommer även att arbeta med olika övningar anpassade för att bygga upp förmågan att förbereda dig mentalt och emotionellt för olika typer av roller. Du lär dig hur du kan använda dina egna erfarenheter och känslor, samt även din fantasi. När du får tillgång till detta kan du skapa mer intressanta och fördjupade rollfigurer framför kameran.

Under de tio veckorna förbereder eleverna ibland material som de själva valt – monologer eller scener som vi också spelar in och tittar på. Vid några tillfällen så kommer scener att tilldelas eleverna utifrån vad instruktören upplever att de behöver jobba på eller för att demonstrerar hur en inspelning går till av olika typer av material. Emellanåt spelar vi också in scener som på en provspelning och om en elev vill jobba på material som förberedelse inför en riktig provspelning så välkomnas även detta.

Kursens delmoment

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp.

  • Analysera ett manus och hur man ger det liv
  • Hur man bygger fram en intressant karaktär på film
  • Hur man tar risker med materialet på ett framgångsrikt sätt
  • Hur man tekniskt jobbar på bästa sätt framför kameran

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Fortsättningsmöjligheter

Prova någon av våra andra kurser såsom Kliv upp på scen, Att skådespela är att vilja, Meisner-teknik, Skådespelarteknik för film och teater eller någon av våra workshops.

Målgrupp: Vuxna
Nivå: Grundläggande/Fortsättning

Mer information
Kursstart

Onsdagar 6/2-2019 kl. 18:00-21:00

Privacy Preference Center