Lina Hall

Lina är skådespelerska och producent och har verkat på scen, TV och film i både USA och Sverige. Hon har spelat i film- och TV produktioner som We are monsters, Glee, Agenterna och Advokaten och medverkat i teaterproduktioner som Garbo’s cuban lover, Realtime och The childrens hour.

Hon började sin karriär på Calle Flygare Teaterskolas skådespelarprogram och fortsatte sedan vidare till Stockholms Dramatiska Högskola där hon erhöll en master i både filmskådespeleri och manus. Hon har även utbildat sig vid den världsberömda scenskolan Stella Adler Academy of Acting samt vid Margie Haber Studio i Los Angeles.

Idag driver hon det egna produktionsbolaget Glowbox Film och utbildar våra elever tillsammans med några av sina fd lärare, vilket hon tycker är extra roligt. I rollen som skådespelare fascineras Lina av att ge olika karaktärer liv och att hitta dess drivkrafter, rädslor och glädjeämnen och för en stund leva ett liv som inte är hennes eget. Som lärare finner hon glädje i att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och se sina elever utvecklas i det kreativa arbetet.

Läs mer om Skådespelarprogrammet
Lärarinformation

Kontakt


Följ oss