Hem/ Skådespelarprogrammet/ Ansökningsprocess

Så söker du till Skådespelarprogrammet

Med anledning av Covid-19 genomför vi vår ansökningsprocess till VT2021 helt digitalt. Din ansökan är uppdelad i tre steg som tar dig närmare din skådespelardröm. Nedan hittar du viktiga datum och information om hur vår ansökningsprocess går till.

Sista ansökningsdag: 5 november
Sista inlämningsdag för filmprov: 7 november
Tilldelning av starttid för personlig intervju: 9 november
Datum för personlig intervju: 11, 15, 16, 17, 18, 22 november
Antagningsbesked: 25 november (besked till reserver lämnas 10 december)

Steg 1: Fyll i din ansökan

Fyll i Calle Flygares antagningsformulär till Skådespelarprogrammet och skicka in en vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning. Bifoga ett nytaget porträttfoto samt ett ansökningsbrev enligt våra instruktioner. Skicka gärna med andra betyg, intyg, diplom eller bevis på yrkeserfarenhet eller liknande som kan styrka din ansökan. Välj datum för när du vill genomföra din personliga intervju. Starttid tilldelas den 9 nov. Att ansöka till Skådespelarprogrammet kostar 400kr.

Betala din ansökningsavgift för att kunna gå vidare till nästa steg

Steg 2: Skapa en digital audition

När din ansökningsavgift är registrerad som betald i vårt system, kommer du att få ett mail med manus och instruktioner inför din digitala audition. Din uppgift är nu att genomföra två monologer och ett rörelseprov enligt våra detaljerade instruktioner. Varje filmprov får vara max 3 minuter långt och skickas in via ett webbformulär.

Sista datum för att skicka in dina filmer är den 7 november

Steg 3: Personlig intervju

Som sista steg i ansökningsprocessen träffar du vår härliga jury och får möjlighet att presentera dig, berätta om dina skådespelarerfarenheter och ge en bild av dina framtida drömmar. Din intervju genomförs som ett onlinemöte med hjälp av MS Teams och till varje sökande har vi avsatt 20 minuter.

Tilldelning av starttid meddelas 9 november. Personliga intervjuer genomförs 11, 15, 16, 17, 18, 22 november. 

Ansök till Skådespelarprogrammet