Minnet av ett hav

Calle Flygare teaterskola avgångsklass H20A presenterar Minnet av ett hav i två akter, i regi av Camilla Larsson. Ett tema – två pjäser.

Akt 01: Delar ur Utvandrarna, bearbetat utifrån manus av Jan Troell och Bengt Forslund, Irena Kraus. Utvandrarna är baserad på boken av Vilhelm Moberg och utspelar sig på mitten av 1800-talet i Sverige. Vi möter kärleksparet Kristina och Karl-Oskar, äventyrslystna Robert och drängen Arvid, sockenhoran Ulrika med dottern Elin och fri religiöse Daniel och Inga-Lena. Berättelsen skildrar deras kamp om överlevnad hemma i Sverige och vad som får dem att tillslut lämna sitt älskade hemland och utvandra till Amerika för gott.

Akt 02: Swede Hollow: bearbetat utifrån manus av Alexander Mørk-Eidem, Ola Larsmo. Swede Hollow är baserad på boken av Ola Larsmo och utspelar sig mellan slutet av 1800-talet in till mitten av 1900-talet. Berättelsen tar fart i Amerika där vi får följa en grupp svenskar som utvandrat för gott och som hamnar i slummen i Minnesota. Livet blir inte så som de tänkt sig. Vi möter familjen Klar bestående av Anna och Gustaf med döttrar Elisabet och Ellen. Den självständiga Inga, den flitige arbetaren Jonathan och upprorsmakaren Leonard. Varmt välkomna önskar Skådespelarprogrammets avgångsklass H20A!

Föreställningens längd

3h och 15 min, inkl 20 min paus

Biljettpris

195 kr Ordinarie biljett
165 kr Student/Pensionär/fd Calle Flygare elever

Betalning

Betalning sker med kort på plats i aliasTEATERNs entré. För att erhålla biljett med rabatterat pris, visa upp giltig studentlegitimation i samband med betalning.

Köp biljett här
Information

Kontakta oss


Följ oss