Studera utomlands

Som studerande på Calle Flygares Skådespelarprogram öppnas möjligheter för dig som vill ta en scenskoleexamen utomlands. Under flera år har Calle Flygare Teaterskola haft samarbete med ECU/WAPAA – Western Australia Academy of Performing Arts  i Australien, Regents University i London, och JMC Academy i Australien.

Vårt samarbete ger dig den unika möjligheten att tillgodoräkna dig dina studier hos oss och påbörja din utbildning direkt på respektive programs andra år av tre, vilket efter slutförd utbildning ger dig en Bachelors’ Degree i respektive universitets utbildning.

Utöver en internationell examen är det också en fantastisk chans att få utvecklas och arbeta i en internationell miljö och skapa ett internationellt nätverk med branschfolk! Din resa börjar på Calle Flygare och avslutas i det internationella sammanhang som passar dig bäst.

WAAPA - Western Australian Academy of Performing Arts

2 år på Calle Flygare + 2 år på WAAPA = Bachelor of performing arts

WAAPPAär en del av Edith Cowen University och räknas som en av Australiens bästa scenskolor. På WAAPAs treåriga kandidatprogram i skådespeleri möter du både skolans egna yrkesverksamma och välrenommerade lärare, men också externa gästregissörer och ledande bransch-personligheter.

Med WAAPAs kandidatprogram i skådespelare lägger du grunden till en internationell karriär inom teater, film och TV och som examinerad student Skådespelarprogrammet har du möjlighet att påbörja dina studier direkt under två år. Inriktningen på denna utbildning är mer rörelsebaserat/devising än de två andra skolorna.

Läs mer om WAAPAs Bachelor of Arts (Acting) genom att klicka här .

Öppna video

Regent’s University

2 år på Calle Flygare + 2 år på Regent’s = Bachelor of acting for stage & screen

Regent’s University är ett prestigefyllt och internationellt välkänt universitet, beläget i centrala London. I det 3-åriga kandidatprogrammet Skådespeleri för scen och film kombineras teori och praktisk tillämpning i syfte att utveckla studenternas konstnärliga identitet med utgångspunkt i deras individuella talanger.

Om du vill bli en mångsidig och mångkunnig konstnär i en kreativ gemenskap av filmskapare, manusförfattare och skådespelare är detta utbildningen för dig. Som student på Regent’s kandidatprogram utvecklar du dina färdigheter och tekniker i skådespeleri med hjälp av yrkesverksamma, professionella skådespelare, casting directors, filmskapare, manusförfattare och gästföreläsare. Att studera och uppträda i centrala London och de kontakter du får, ger dig de bästa förutsättningarna för en framtida karriär efter avslutad examen.

Läs mer om Regent’s kandidatprogram Acting for Stage & Screen genom att klicka här.

Öppna video

JMC Academy

2 år på Calle Flygare + 1 år på JMC = Bachelor of creative arts

JMC Academy är Australiens ledande privata college inom modern underhållningsindustri med inriktning mot skådespeleri, film, TV, musik och digitala medier. Med JMC:s kandidatexamen i skådespeleri får du en praktisk utbildning med fokus på konstnärlig produktion, där de olika programinriktningarna ofta integreras ofta med varandra för att öka din helhetsförståelse för branschen.

Utbildningen är utvecklad av Australiens bransch-ledande experter och är anpassad efter de senaste trenderna och best practice inom skådespeleri för film, teater och tv. Som student utvecklar du därför inte bara din kunskap och tekniska skicklighet inom skådespeleri, utan även scenkonstsektorn i stort. JMC Academy gör dig redo för en livslång skådespelarkarriär inom scen, skärm, ljud och animation. Då JMC Academy tillämpar ett treterminers-system har du efter dina två år på Calle Flygares Skådespelarprogram möjlighet att påbörja dina studier direkt i år två och få ut din kandidatexamen efter endast ett år.

Läs mer om JMC Academy:s kandidatprogram Bachelor of Creative Arts (Acting) genom att klicka här.

Öppna video
Information

Kontakta oss


Följ oss