Stina Rautelin

Lite fakta om audition. Del tre.

Nu är audition för denna vår avslutad. De sökande som kommit in är underrättade, likaså de som står som reserv. Vi välkomnar de nya eleverna till Skådespelarprogrammet som startar i augusti! Vi hoppas att ni ska trivas och ni ska veta att vi är lika spända och förväntansfulla som ni. Grattis till er ännu en gång!

Du som sökte och inte kom in denna gång, GE INTE UPP! Ibland är det bara ett par poäng som skiljer de sökande åt. Många av er är superbegåvade, men denna gång nådde ni inte hela vägen fram. Detta kan bero på att du ganska nyligen börjat med teater eller att nerverna tog över. Men vad du än gör så ge inte upp, försök igen!

Jag rekommenderar dig att gå på teater, läsa böcker, titta på filmer och delta i diskussioner, att fortsätt insupa inspiration för framtiden. Det viktiga är att hålla igång det som vi kallar vårt ”instrument”, alltså kroppen och knoppen.

Calle Flygare Teaterskola har även kvällskurser och workshops. Jag föreslår att du kollar igenom utbudet som finns här på hemsidan. Det finns säkert en kurs som skulle passa dig. Du kan också söka dig till olika amatörgrupper eller varför inte starta upp en egen?

Ett annat tips är att kontakta olika förskolor och fråga om du får komma och läsa sagor för barnen. Detta brukar uppskattas och är en bra övning. Du kan även kolla med seniorboenden där en novelluppläsning säkert inte skulle vara så dumt. Det finns många olika sätt att utvecklas!

Jag hoppas att du söker till Skådespelarprogrammet på Calle Flygare Teaterskola igen!

Av Stina Rautelin

Information

Kontakta oss


Följ oss