Calle Flygare har öppet vardagar 8:30–17:30 | Email: info@calleflygare.se | Telefon: 08-628 22 34

Calle Flygare Blogg

Ta dig närmare din skådespelardröm

Här i bloggen kan du lära dig mer om vad som händer på Calle Flygare Teaterskola. Häng med bakom scen!

Tema: Min lärares konstnärliga yrkesverksamhet

Calle Flygare teaterskolas strategi är att ha lärare som vid sidan av sina läraruppdrag samtidigt är yrkesverksamma skådespelare, regissörer, mimare, performance-artister. Att lära ut tekniker och färdigheter till eleverna på skolan är en sak, men en helt annan att i verkligheten berätta om hur man själv arbetar med sin konst, därför hade vi Torsdagen den 5 maj en halv temadag med hela skolan på Scalateatern.

Syftet var att få ett spännande samtal med fyra av lärarna på skolan, om deras syn på konst, vad som driver dem, deras längtan och rädslor, deras väg från amatörer till professionella heltidskonstnärer och hur deras vägval påverkat livet i övrigt, vad de inspireras av. Samtalet leddes av regissören Hugo Hansén som är en av vårens slutproduktions regissörer. Det blev ett mycket ärligt, dynamisk och informativt samtal, där panelen delade med sig av både sina drömmar och sina tillkortakommanden. Sista timmen öppnades det upp för frågor från eleverna och vi hade kunnat hålla på hela natten om inte tiden hade tagit slut. I panelen satt: Inga Onn, Sofi Helleday, Martin Hasselgren, Björn Andersson

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Följ med bakom scen på Calle Flygare

Elinor i Netflix-produktion

Elinor Silfversparre studerade på Calle flygare teaterskola VT20-HT21 och har sedan våren 2022 jobbat som skådespelare. Elinors senaste stora jobb var som Moa i Netflix-filmen "One more time".

Med passion för skådespeleri

Det har sedan barnsben varit en dröm att bli skådespelare och så här i efterhand ser jag tydligt att det var en dröm jag inte riktigt vågat realisera eller ens erkänna för mig själv att jag alltid haft.

Maktstrukturer inom teater

Varje termin håller vi  en temadag under vilken studerande får fördjupa sig inom ett ämne relevant för deras framtida karriär. Vårens temadag behandlade intima scener och maktstrukturer inom teater och film.

Calle Flygare på Instagram

Följ Calle Flygare på sociala medier för att bli inspirerad och se vad som händer på skolan. Vi finns på Instagram som: @calleflygareteaterskola