Calle Flygare har öppet vardagar 8:30–17:30 | Email: info@calleflygare.se | Telefon: 08-628 22 34

Om calle flygare teaterskola

Om Calle Flygare

Calle Flygare är Sveriges främsta privata teaterskola.
Här utbildar vi morgondagens skådespelare!

Med makalös teaterkunskap

Calle Flygare Teaterskola grundades 1940 och är Sveriges äldsta privata teaterskola. Skolan vilar på två verksamheter, Skådespelarprogrammet och Kursverksamheten, och tillsammans utbildar vi morgondagens skådespelare!

Calle Flygare Teaterskolas Skådespelarprogram är en tvåårig CSN-berättigad Konst- och Kulturutbildning som ligger under Myndigheten för Yrkeshögskolan. Skådespelarprogrammet är en eftergymnasial utbildning med en antagningsomgång per termin. Utbildningen pågår under två år, efter vilka våra studerande har fått en gedigen och grundläggande skådespeleriutbildning. På Skådespelarprogrammet utbildar vi en samhällsviktig yrkesgrupp som bidrar till morgondagens kulturliv!

Kursverksamheten erbjuder vi kurser i teater, film och musikal från fyra år och uppåt. Utöver våra terminskurser har vi även veckolånga kurser under alla skollov! För vuxna erbjuder vi kurser till dig som vill testa något nytt samt till dig som är yrkesaktiv och vill fördjupa dina kunskaper. Vårt mål på Calle Flygare Teaterskola är att förmedla kunskap och tekniker inom skådespeleri, oavsett om det gäller en kurs i skådespeleri, film eller musikal. Därför arbetar vi processinriktat med våra kurser, för att lära ut skådespeleri som hantverk och för att alla våra elever ska få utvecklas i egen takt. Hos oss måste du inte stå på scen, men du får alla verktyg för att lyckas om du vill! Från 2023 erbjuder vi även en digital kurs för vuxna som vill studera på egna tider!

Gemensamt för hela skolan är vår grundläggande värdering om alla människors lika värde. Vi vill att varje elev som kommer in genom våra dörrar ska känna sig hemma, känna trygghet i att få vara sig själva, och få utveckla sina talanger.

Vårt samhällsintresse stannar inte vid kulturen, utan vi engagerar oss även i miljöfrågorna. Klimatet är våra barns framtid och vi försöker dra vårt strå till stacken bäst vi kan. Därför har vi sopsortering på skolan och komposterar all vår mat till jord, som vi sedan använder som växtnäring. Ta med dig en påse växtnäring hem nästa gång du besöker oss. Läs mer om vårt utbud nedan:

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med talanger som kan hjälpa oss att utveckla vår verksamhet. Skicka gärna in din spontansökan till calleflygare så återkommer vi så snart som vi har en ledig tjänst som skulle kunna passa dig.

Alla kurser

Calle Flygare Teaterskola har en lång erfarenhet av att undervisa barn, ungdomar och vuxna i teater, musikal och film på flera nivåer. Vår kursverksamhet innefattar kurser på kvällar, helger och lov, men även digitalt för dig som villstudera på egna tider.

Skådespelarprogrammet

En tvåårig Konst & Kulturutbildning med 100% studietakt och möjlighet att söka CSN till delar av utbildningsavgiften.

Barn 4-12 år

Med röst-och rörelseövningar får du utforska teater, spontanitet och kreativitet på scen. Upptäck teaterns magiska värld!

Ungdomar 13-18 år

Utvecklande kurser för ungdomar i alla åldrar. Finslipa dina färdigheter för både teater och film.

Vuxna 18+

Improvisation och samspelsövningar för att utveckla dig i rörelse, röst och scenframställning.

Lovkurser

Lovkurser för barn och ungdomar under höstlovet, sport- och påsklov och en rad sommarkurser under sommarlovet.

Digitalt 18+

Ta del av våra kurser när som helst och var som helst. Slutför våra digitala kurser efter individuella behov och förmågor.

Vi jobbar på Kursverksamheten

Majoriteten av våra lärare på Calle Flygare Teaterskola är på ett eller annat sätt yrkesaktiva inom branschen, och det ser vi som en stor fördel för våra elever då den kunskap som lärs ut alltid är aktuell. Här nedan möter du några av våra fantastiska lärare!

Ester Uddén
Lärare
Kursverksamheten

Emma Swenninger
Lärare
Skådespelarprogrammet

Casper Andreas
Lärare
Kursverksamheten

Sara Nygren
Lärare
Kursverksamheten

Följ med bakom scen på Calle Flygare

H22B presenterar 'Kristin, Jean & Julie'

Kristin, Jean & Julie är en ny twist på August Strindbergs klassiker Fröken Julie, skapad av regissör Per Graffman tillsammans med avgångsklass H22B.

H22A presenterar 'Vår lilla stad'

Vår lilla stad är en amerikansk klassiker av Thornton Wilder. Det är en pjäs om livet; vad innebär det egentligen att leva?

Elinor i Netflix-produktion

Elinor studerade på Calle flygare teaterskola VT20-HT21 och har sedan våren 2022 jobbat som skådespelare. Elinors senaste stora jobb var i Netflix-filmen "One More Time".

Calle Flygare på Instagram

Följ Calle Flygare på sociala medier för att bli inspirerad och se vad som händer på skolan. Vi finns på Instagram som: @calleflygareteaterskola