Calle Flygare har öppet vardagar 8:30–17:30 | Email: info@calleflygare.se | Telefon: 08-628 22 34

Calle Flygare Blogg

Ta dig närmare din skådespelardröm

Här i bloggen kan du lära dig mer om vad som händer på Calle Flygare Teaterskola. Häng med bakom scen!

Senaste blogginlägg

Intervju: Elinor i Netflix-produktion

[11/01/2024]
Jag heter Elinor Silfversparre och är uppvuxen till Stockholm, Bromma. Jag studerade på Calle flygare teaterskola VT20-HT21 och har sedan våren 2022 jobbat som skådespelare. Mitt senaste stora jobb var rollen som Moa i Netflix-filmen "One more time" där jag fick chansen att spela mot fantastiska skådespelare som Hedda Stiernstedt, Maxwell Cunningham och Miriam Ingrid.

Intervju: Sanna Ansaldo

[06/07/2023]
Det har sedan barnsben varit en dröm att bli skådespelare och så här i efterhand ser jag tydligt att det var en dröm jag inte riktigt vågat realisera eller ens erkänna för mig själv att jag alltid haft. Så jag intalade mig att det var på skoj som jag sökte men när jag väl kom in blev jag alldeles till mig av lycka.

Live: H21A presenterar En familj av Tracy Letts

[20/05/2023]
Avgångsklass H21A presenterar: En familj av Tracy Letts, regisserad av Sofie Helleday. I norra Sverige lever familjen Westin som hastigt tvingas återförenas efter att fadern Jack spårlöst försvinner. Under den intensiva tid som familjen tillbringar tillsammans avslöjas flera hemligheter.

Live: Vi betalar inte, vi betalar inte!

[20/05/2023]
Avgångsklass H21B presenterar: Vi betalar inte, vi betalar inte! av Dario Fo, regisserad av Camilla Larsson. Vi betalar inte, vi betalar inte! skriker kvinnorna när priserna på snabbköpet gått upp så det är inte klokt! Vad gör man när det inte längre går att betala hyran och köpa mat till ett rimligt pris?

Tema: Intima scener och maktstrukturer inom teater

[n/a]
Med oss hade vi Simon Norrthon, ordförande för Fackförbundet Scen & Film, och Malin B Eriksson, intimitetskoordinator för scen, TV och film. Tillsammans med Ulf Rönnell, huvudlärare i rörelse på skolan, var med under dagen och föreläste på temat utifrån deras yrkesroller.

Tema: Min lärares konstnärliga yrkesverksamhet

[n/a]
Syftet var att få ett spännande samtal med fyra av lärarna på skolan, om deras syn på konst, vad som driver dem, deras längtan och rädslor, deras väg från amatörer till professionella heltidskonstnärer och hur deras vägval påverkat livet i övrigt, vad de inspireras av.

Live: V21A ger William Shakespeares 'En Midsommarnattsdröm'

[n/a]
Djupt inne i skogen vaknar mörka väsen till liv i natten. Under den skinande fullmånen samlas de för att berätta en saga om fruktbarhet, kärlek, avundsjuka och magi – En midsommarnattsdröm. Tre olika gruppers öden ska föras samman till ett enda.

Live: H20B sätter upp Persona av Ingmar Bergman

[n/a]
Calle Flygares avgångsklass H20B sätter upp Persona av Ingmar Bergman i regi av Hugo Hansén. I pjäsen möter vi skådespelaren Elisabet Vogler. För tre månader sedan spelade hon en föreställning där hon plötsligt tystnade på scen, och hon har inte yttrat ett enda ord sedan dess.

Fakta om audition

[n/a]
En audition är ett s.k. uttagningsprov eller ”gallring” som du genomgår när du söker till en konstnärlig uppgift. Audition gör du även när du söker en konstnärlig utbildning, t.ex. Skådespelarprogrammet på Calle Flygare Teaterskola.

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Calle Flygare på Instagram

Följ Calle Flygare på sociala medier för att bli inspirerad och se vad som händer på skolan. Vi finns på Instagram som: @calleflygareteaterskola