kvälls- och helgkurser

Frågor och svar

Har du frågor om våra kvälls- och helgkurser? Se om du hittar din fråga här nedan, annars är du välkommen att kontakta oss på info@calleflygare.se

Höstterminen 2023 börjar i slutet av augusti. Varje kurs består av 12 tillfällen, med undantag för vissa vuxenkurser som består av 10 tillfällen. Har du blivit antagen till en kurs hittar du ditt schema i antagningsbeskedet.

Inget datum är satt än för höstterminen 2023s kurssläpp. Mejla oss på info@calleflygare.se för att skriva upp dig på mejllistan för mer information i samband med publiceringen.

För att göra en anmälan går du in på vår hemsida, väljer den eller de kurser som du är intresserad av och trycker på ”Info/boka” och följer sedan instruktionerna. Efter bokad kurs får du ett bekräftelsemejl från oss om att vi mottagit din anmälan. Observera att vi inte tar emot anmälningar via telefon eller mejl. Som du märker har en kurs flera grupper på olika tider och dagar. Det går att anmäla sig till flera kurser samtidigt, men det går bara att gå en teaterkurs åt gången. Du kommer alltså inte att blir antagen till mer än en kurs!

Efter anmälan skickar vi en bekräftelse till din mejl, observera att detta endast är en bekräftelse på att vi har fått in din anmälan. Därefter följer en väntetid på 1–5 arbetsdagar innan besked om antagning eller köplats kommer. Administrationen hanterar alla antagningar manuellt och beroende på arbetstrycket varierar svarstiden.

Vi har högt tryck på våra kurser och en majoritet av grupperna är fyllda inom en till två veckor efter att bokningarna öppnar.

Får du en köplats betyder det att vi kan anta dig i mån av plats. Vi gör nya intag till kurserna fram till och med det andra tillfället. Vanligtvis brukar kön börja röra på sig ca 1-3 veckor innan kursstart, och kan vi då erbjuda dig en plats kommer vi höra av oss. Kan vi inte erbjuda dig en plats under terminen behåller du din köplats vilket ger dig förtur framför helt nya elever till kommande termin.

Det går bra att ställa sig i kö även fast kurserna är fulla, vilket du gör genom att göra en vanlig anmälan. Vid terminsstart stänger vi dock anmälningarna och det är då inte heller möjligt att ställa sig i kö. Det går inte att ställa sig i kö genom att mejla eller ringa in till oss.

Efter att terminen startat tar vi inte emot nya anmälningar och stänger med det bokningarna på hemsidan. Vill du göra en anmälan till dig själv eller ditt barn är du välkommen att göra det när vi öppnar upp bokningarna för nästa termin istället!

Våra barn- och ungdomskurser är åldersindelade och vi har som regel att man måste ha fyllt den lägsta angivna åldern innan eller i samband med kursstart för varje kurs. När det kommer till vuxenkurserna måste man ha fyllt, eller strax efter kursstart fylla 18 år. Utöver kurserna Teater unga vuxna och Teater 50+ har våra vuxenkurser inga åldersbegränsningar mer än att de riktar sig mot 18+ år.