Calle Flygare har öppet vardagar 8:30–17:30 | Email: info@calleflygare.se | Telefon: 08-628 22 34

Calle Flygare Blogg

Ta dig närmare din skådespelardröm

Här i bloggen kan du lära dig mer om vad som händer på Calle Flygare Teaterskola. Häng med bakom scen!

Tema: Intima scener och maktstrukturer inom teater och film

Varje termin håller Calle Flygare Teaterskola en temadag under vilken de studerande får fördjupa sig inom ett särskilt ämne relevant för deras framtida karriär. Vårens temadag behandlade därför ett för scenkonsten aktuellt ämne: intima scener och maktstrukturer inom teater och film.

För bara några veckor sedan kom Fackförbundet Scen & Films Riktlinjer för Intimscener – för film och dramaproduktion ut, vilka utgjorde kärnan för dagens diskussioner: varför har dessa riktlinjer tagits fram, och hur ska de användas i praktiken? Och hur blir vi som yrkesverksamma skådespelade påverkade av maktstrukturer och osäkra anställningar inom scen och film?

Med oss hade vi Simon Norrthon, ordförande för Fackförbundet Scen & Film, och Malin B Eriksson, intimitetskoordinator för scen, TV och film. Tillsammans med Ulf Rönnell, huvudlärare i rörelse på skolan, var med under dagen och föreläste på temat utifrån deras yrkesroller. I panelen satt även huvudlärare i scenframställning Inga Onn och Jonas Ek, huvudlärare i röst och tal, liksom konstnärlig ledare Peter Eriksson.

Det blev en intressant och lärorik dag som satte igång viktiga diskussioner. Temadagen är över men processen fortsätter och frågan om ens rättigheter på och bakom scenen är något vi tar med oss även framåt

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Följ med bakom scen på Calle Flygare

Elinor i Netflix-produktion

Elinor Silfversparre studerade på Calle flygare teaterskola VT20-HT21 och har sedan våren 2022 jobbat som skådespelare. Elinors senaste stora jobb var som Moa i Netflix-filmen "One more time".

Med passion för skådespeleri

Det har sedan barnsben varit en dröm att bli skådespelare och så här i efterhand ser jag tydligt att det var en dröm jag inte riktigt vågat realisera eller ens erkänna för mig själv att jag alltid haft.

Maktstrukturer inom teater

Varje termin håller vi  en temadag under vilken studerande får fördjupa sig inom ett ämne relevant för deras framtida karriär. Vårens temadag behandlade intima scener och maktstrukturer inom teater och film.

Calle Flygare på Instagram

Följ Calle Flygare på sociala medier för att bli inspirerad och se vad som händer på skolan. Vi finns på Instagram som: @calleflygareteaterskola