Calle Flygare har öppet vardagar 8:30–17:30 | Email: info@calleflygare.se | Telefon: 08-628 22 34

Calle Flygare Blogg

Ta dig närmare din skådespelardröm

Här i bloggen kan du lära dig mer om vad som händer på Calle Flygare Teaterskola. Häng med bakom scen!

Fakta om audition: del tre

Nu är audition för denna vår avslutad. De sökande som kommit in är underrättade, likaså de som står som reserv. Vi välkomnar de nya eleverna till Skådespelarprogrammet som startar i augusti! Vi hoppas att ni ska trivas och ni ska veta att vi är lika spända och förväntansfulla som ni.

Du som sökte och inte kom in denna gång, GE INTE UPP! Ibland är det bara ett par poäng som skiljer de sökande åt. Många av er är superbegåvade, men denna gång nådde ni inte hela vägen fram. Detta kan bero på att du ganska nyligen börjat med teater eller att nerverna tog över. Men vad du än gör så ge inte upp, försök igen!

Jag rekommenderar dig att gå på teater, läsa böcker, titta på filmer och delta i diskussioner, att fortsätt insupa inspiration för framtiden. Det viktiga är att hålla igång det som vi kallar vårt ”instrument”, alltså kroppen och knoppen. Calle Flygare Teaterskola har även kvällskurser och workshops. Jag föreslår att du kollar igenom utbudet som finns här på hemsidan. Det finns säkert en kurs som skulle passa dig. Du kan också söka dig till olika amatörgrupper eller varför inte starta upp en egen?

Ett annat tips är att kontakta olika förskolor och fråga om du får komma och läsa sagor för barnen. Detta brukar uppskattas och är en bra övning. Du kan även kolla med seniorboenden där en novelluppläsning säkert inte skulle vara så dumt. Det finns många olika sätt att utvecklas. Jag hoppas att du söker till Skådespelarprogrammet på Calle Flygare Teaterskola igen!

Av Stina Rautelin

Har du frågor?

Om du har frågor kring våra kurser eller bara vill följa oss på socialmedia, vi finns här för dig!

Följ med bakom scen på Calle Flygare

Elinor i Netflix-produktion

Elinor Silfversparre studerade på Calle flygare teaterskola VT20-HT21 och har sedan våren 2022 jobbat som skådespelare. Elinors senaste stora jobb var som Moa i Netflix-filmen "One more time".

Med passion för skådespeleri

Det har sedan barnsben varit en dröm att bli skådespelare och så här i efterhand ser jag tydligt att det var en dröm jag inte riktigt vågat realisera eller ens erkänna för mig själv att jag alltid haft.

Maktstrukturer inom teater

Varje termin håller vi  en temadag under vilken studerande får fördjupa sig inom ett ämne relevant för deras framtida karriär. Vårens temadag behandlade intima scener och maktstrukturer inom teater och film.

Calle Flygare på Instagram

Följ Calle Flygare på sociala medier för att bli inspirerad och se vad som händer på skolan. Vi finns på Instagram som: @calleflygareteaterskola